Synecdoche

Bandcamp ajánló: Elvis Depressedly – Holo Pleasures

2016. december 01. 21:46 - yungmatka

A banda 2011-ben alakult a North Carolina-i Nashville-ben. Alapítója az a Mathew Lee Cothran, aki a szűkebb körökben híres és meglehetősen elismert és hihetetlen király albumborítókkal rendelkező Coma Cinema frontembere is. Ezt az együttest még 2005-ben hozta létre. Őket itt találhatjátok.

Az Elvis Depressedly első megjelenése Save The Planet Kill Yourself címet kapta. Ez egy 5 számos EP, teljesen instrumentális, ha össze kéne foglalnom pár szóban, azt mondanám róla, hogy tökéletes háttérzene egy öngyilkossághoz, plusz olyan világvége hangulatot idéz, hogy még az Élet az emberek után hivatalos soundtrackjeként is megállná a helyét. Ezt követte a Goner, a Disgraceland, a Mickey's Dead, a Hotter Sadness, (Mathew mindig tökéletes címeket választ) majd 2013-ban a mai ajánlóm témája, a Holo Pleasures.

elvis.jpg

Főként indie rockot/indie popot/emot játszanak, ezt megkoronázva a hamisíthatatlan lo-fi/slowcore hangzással, ami még nyersebbé, őszintébbé és szerethetőbbé teszi őket. (Nézzetek körül a Bandcamp lo-fi kínálatában, nagyon izgalmas zenékre lehet bukkanni.)

A Holo Pleasures nem a legkiforrottabb és legprofibb kiadványuk, viszont szerintem mindenképpen a legautentikusabb. Hibátlanul magába foglalja a banda minden stílusjegyét és nagyon kellemesen összeáll. Értem ezt úgy, hogy nincs szembetűnő, nagy váltás a zenék közt, egy teljesen összefüggő cuccként kezelhetjük, ered ez abból is, hogy mindössze 12 perces, éppen ezért egy nagyon könnyed hallgatnivaló.holopleasures.jpg

Ez az EP számomra 2015 nyarát jelenti. 2 okból is: 1. Ekkor hallottam először, onnantól pedig a punnyadt, lusta forró délutánok elengedhetetlen kellékévé vált. 2. Ugyan már, csak bele kell pörgetni, nem olyan, mintha egy fülledt, félhomályba vesző, bájos, de egyben melankolikus nyári himnusz lenne? – Az abszolút tökéletességet pedig a vér-egyszerű, mégis ennyire nagyszerű és elragadó Pepsi/Coke suicide ( <3 ) hozza. Zseniális.

Itt hallgatható: 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://synecdoche.blog.hu/api/trackback/id/tr3612015636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása