Synecdoche

Lehet-e a depresszió cuki?

2017. március 30. 21:33 - yungmatka

Nyilván nem, de amikor az ember Gemma Correll képeit nézegeti, azt gondolhatja, hogy mégis. A 32 éves suffolki születésű író-illusztrátor depresszióval és szorongással küzd, többek közt ezt jeleníti meg alkotásaiban. Mindezt olyan módon, hogy az egyszerre bájos, és sajnálatra méltó, de mindenképpen nagyon szórakoztató, végtelenül őszinte és átérezhető tud lenni.  Mopsz mánia, pizza, humor, elkeseredettség, társadalomkritika – Ezek jellemzik a brit rajzoló alkotásait.
Az ábrázolás gyermeki és édes, az üzenet viszont több esetben komoly és aktuális, amit végig erőteljes öniróniával tálal.

Lássunk is párat a legjobb munkái közül:

gemmacorrell2.jpgA depi az depi, lehet az otthon, vagy a pálmafák árnyékában koktélt iszogatva, a lényeg nem változik

gemmacorrel5.jpg

Egy igazi otthonülő macskaimádó könyvmolynak a szobafogság inkább áldás, nem pedig átok

gemmacorrel6.jpgNem előnyös mindent túlgondolni és túldramatizálni, viszont ezt nem olyan könnyű leküzdeni

gemmacorrell8.jpgA Coachella fesztivál újragondolva: Ivás és bulizás helyett chips evés és tévézés a kutyáiddal = Idill

gemmacorrell4.jpgAz introvertált szív térképe egyenesen egy introvertálttól. Érdemes jól megszemlélni, egy olyan hely ez, ahol külön sziget jut a Netflixnek, óceán a könyveknek és város az online rendelésnek.
gemmacorrel7.jpg
Buli? Ugyan már.
gemmacorrell1.jpg

Nagy kihívás telefonálni és személyesebb kontaktot kialakítani. Ha pedig nincs visszaút, akkor már csak abban bízhatunk, hogy az illető nem veszi fel.

gemmacorrell10.jpgAnxiety (szorongás) + Tea = Anxietea, avagy egy bögre forró ital egy rakás problémával és kétséggel magával szemben.

gemmacorrell12.jpgModern Hófehérke sztori
gemmacorrell3.jpg
A közhelyes "Ceep Calm And Carry On" motivációs szöveg mit sem ér, ha az ember szorongással küzd.

gemmacorrell9.jpgA dirty talk mindenkinek más, annyi biztos, hogy dirty. (Kedvenc)gemmacorrell11.jpgÉs végül, a való élet horror filmjei: Telefonhívás chat helyett, az ismeretlen és idegesítő vendégek, a körülötted nevető emberek és persze a túl sokat beszélő pincérek.

Ha még több rajz érdekel Gemma Correltől, a boredpandan lehet szemezgetni közülük. Itt pedig a lány saját weboldala, webshoppal, bloggal, infókkal, portfólióval, és persze sok-sok mopsszal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://synecdoche.blog.hu/api/trackback/id/tr1312389261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása