Synecdoche

FIRE FRIDAY: A nap legfontosabb zenei megjelenései

2017. február 24. 17:13 - yungmatka

fire_pentek.png

CALVIN HARRIS - SLIDE (FEAT. FRANK OCEAN & MIGOS)

slide.jpg

Calvin Harris, aki a legtöbbet kereső dj a szakmában, mindenkit meglepett, mikor közölte, hogy úton egy projekt Frank Oceannel, aki 2016-ban mindent felforgatott az új albumával (amiről ITT írtam) és a Migossal, akikre már tuti, hogy nem csak az atlantai drogosok és gengszterek figyelnek, hála a Bad And Boujee-nak. Meglepő fordulat két teljesen különböző előadótól és egy csapattól. Calvin Harristől eddigi teljesítménye és uncsi tucatzenéi után inkább egy újabb Ellie Goulding/Rihanna/John Newman featet várnánk, vagy esetleg egy új, a How Deep Is Your Love (amiről egyébként nemrég tudtam meg, hogy CH száma, holott számtalanszor hallottam már itt-ott) népszerűségét megközelítő gigaslágert, erre kijön 2017 egyik legizgalmasabb és legváratlanabb együttműködésével. A végeredmény magáért beszél, egy óriási pozitív csalódás: Frank fülbemászó, dallamos refrénjével, a Migos tagok ütemes, pörgő rapjével és egy zseniális alappal, ami lépegetősen electros, dances vonalat hoz, bólogatásra késztet és sodor magával. Az a probléma, hogy nem június-július környékén jött ki, mert akkor egy kiemelkedő darabja lehetne a klisés nyári boldogsághimnuszoknak.

Hallgatni itt:

 

NAV - NAV

nav.jpg

Nav, a fiatal indiai származású torontoi rapper szerepelt Travis Scott bittsm-jén, (ITT írtam róla) így szerezve szélesebb körű ismertséget magának (nyilván én is itt találkoztam vele először), de soundcloudon már évek óta aktív volt, dalain milliós hallgatásokkal. Nagy várakozás után, ma kiadta debütáló mixtapejét, ami egy laza, cloud rapes, trapes, autotuneos, 11 számot tartalmazó kellemes hallgatnivaló - úgy tűnik, Nav nem nagyon tud hibázni. Nemrég posztolták, hogy már nagy erőkkel készül a kollab album Metro Boominnal, a producernagyágyúval, elmondásuk szerint, amint kész lesz, ki is adják, a cucc a Perfect Timing címet fogja viselni, és annyi biztos, hogy érdekes lesz, elég várós. Egyébként The Weeknd gigakiadójának/csapatának, a XO-nak a tagja, így a két zenész baráti kapcsolatot ápol, közös számuk, a Some Way 1 hete jelent meg, ami szintén szerepel a mixtapen.

Hallgatni itt: 

,

FUTURE - HNDRXX

hndrxx.jpg
A karcos hangú, "kodein őrült", leanszürcsölgető rapper egy hete kiadott egy 17 számos LP-t, és lássatok csodát, ma is. Jogosan felmerülhet a kérdés, hogy nem megy-e a mennyiség a minőség rovására. A válaszom: De, nagyonis. A múltkori cumó 6 szám után kifulladt, unalmas volt, vontatott és nagyon hosszúra nyújtott. Futuret hallgatni élvezetes, egy-egy zenében, kis mennyiségben, de ez sok, pláne kétszer egymás után. Főleg úgy, hogy a 7 nappal ezelőtti lemezen egy szem közreműködő sem található. A mai viszont egy kisebb felüdülés, találhatunk rajta 2 A kategóriás featert, Rihanna és The Weeknd személyében, hála istennek. A dalok hangulata melankolikusabb, nyugisabb és poposabb, ami hozzáteszem ezerszer jobban áll Futurenek, lásd: Mask OffThe Percocet & Stripper Joint, Perkys Calling, Married To The Game.
A gyors egymásutánban történő lemezkiadás tudatos lépés lehet, hiszen az előző a Future címet viseli, a mostani pedig HNDRXX, ez pedig előadónk becenevét adja ki, mint Future Hendrix.
Annyi biztos, hogy egy személyesebb hangvételű, szívvel-lélekkel készült anyagról van szó, hogy őt idézzem: "The album I always wanted to make drops this friday."

Hallgatni itt:

 

 

THUNDERCAT - DRUNK


drunk.jpg

A 32 éves basszusgitáros/producer Stephen Bruner, azaz Thundercat harmadik lemeze kész mennyország: Jazz fusion, electronica és R&B ügyes keveréke, lágy, kellemes énekbetétekkel és olyan remek arcok által közreműködve, mint Pharell Williams, Kendrick Lamar, vagy Wiz Khalifa. Kendrick és Thundercat dolgoztak már együtt, K.L. 2015-ös, óriási sikerű és hatású albumán, a To Pimp A Butterfly-on található These Walls c. dal Bruner keze munkáját dícséri, amiért 2016-ban Grammy díjat is nyert, legjobb rap kollaboráció kategóriában.

Hallgatni itt:

 

Szólj hozzá!
Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://synecdoche.blog.hu/api/trackback/id/tr1412289493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása