Synecdoche

IMPOZÁNS ÉV - 2016 TOP 15 ALBUMBORÍTÓJA

2017. január 02. 18:42 - yungmatka

Amellett, hogy nagyon király albumfelhozatalunk volt idén, a művészek is kitettek magukért és jobbnál jobb artworköket raktak össze. Lássuk is ezekről a top 15-ös listám!

2016legjobbboritoi.png

15. CHANCE THE RAPPER - COLORING BOOK

Egy egyszerű, de nagyszerű, színes, harmonikus borító, ami tökéletesen illik a mixtape fenséges, mennyei, gospeles, pozitív hangulatához.

coloringbook.jpg

14. HIGHLY SUSPECT - THE BOY WHO DIED WOLF

Az amerikai rockbanda egy kis pszichedelikus, űrbeli, drogos, tripes témával rukkolt elő, ami tök para és baromi jól néz ki.

theboywhodiedwolf.jpg

13. LIL UZI VERT - THE PERFECT LUV TAPE

A hirtelen hatalmas hírnévre szert tevő, huszonéves furcsa mc 2016-ban 3 mixtapet is maga mögött tudhat, de ezek közül magasan a TPLT fest legjobban, nekem egy kicsit Kanye West - Graduation c. albumára hajaz, atom!

theperfectluvtape.jpg

12. ROY WOOD$ - WAKING AT DAWN

Roy, a kanadai R&B új arca, nem mellesleg Drake kiadójának, az OVO-nak a tagja. Ő saját maga árnyékban, tisztára mintha a nap előtt állna, egy komor, bódult, sivatagi világban.

wakingatdawn.jpg

11. POST MALONE - AUGUST 26TH

A megdöbbentően fiatal zenész nemrég dobta ki a debütáló LP-jét, a Stoney-t, de ez a borító még ütősebb. Posty kifejezetten jól mutat a lángnyelvek között, mintha maga lenne a sátán és égne a pokolban. Amúgy durván láncdohányos, a cigi elengedhetetlen kellék, amint láthatjuk is.

august26th.jpg

10. KAYTRANADA - 99.9 %

A producernagyágyú egy kellemesen zsúfolt, színes, kavalkádos térből mosolyog ránk, ahol mindent szemek, napocskák, csillagok, pálmafák és tűzcsóvák alkotnak. Ez az imádnivaló káosz jellemző a lemezre is, tökéletes az egység!

99_9.jpg

9. BEYONCÉ - LEMONADE

A világsztár énekesnő lemezét nem egy magazin és weboldal első helyre sorolta, szerintem közel sem lett ekkora durranás, de ez a borító igen király: Minimalisztikus, jól passzolnak a színek és kellően mutatós.

lemonade.png

8. FRANK OCEAN: BLONDE

Világosszürke alap, egy kigyúrt felsőtest, zöld haj és blond felirat, plusz elegáns visszafogottság: Egy dekoratív és szépséges artwork összetevői. Frank és designerei kitettek magukért.

blonde.jpg

7. WOLFGANG GARTNER - 10 WAYS TO STEAL HOME PLATE

Amennyire szörnyű, selejt tuctuc zenét játszik a 34 éves DJ, annyira volt érzéke a borító kiválasztásában. Diszkrét, de ugyanakkor sokatmondó és fasza tervezés, én ránézek és egyszerűen imádom.

10waystostealhomeplate.jpg

6. PUP - THE DREAM IS OVER

Szavak nélkül is zseniális és elragadó a kanadai punk banda borítója, amivel nem találkozhatunk össze mindennap az interneten. Jópofa, kaotikus, meghökkentő és látványos egyszerre.

thedreamisover.jpg

5. CHILDISH GAMBINO - "AWAKEN, MY LOVE!"

Gambino már harmadszorra szerepel a blogunkon, eddig ITT és ITT olvashattok róla, nem hiába ekkora téma, ezzel a kivitelezéssel is nagyon betalált. Színeit illetve tökéletesen passzol, ez az arc a középpontban pedig egyszerűen mesés. Engem egy törzsi maszkra és egy sátáni törzsfőnökre is emlékeztet, jó párhuzamot alkot az Awaken, My Love! elvetemült és varázslatos, sötét hangulatával.

awaken.jpg

4. RAMRIDDLZ - VENIS EP

A Drake-kel is szerződő torontoi énekes/rapper egy pasztel színű, édes, gyümölcsös borítóval jött ki és engem teljesen elkápráztatott. Ramriddlz amúgy is a belassult, elvarázsolt, cloud rap műfajban mozog, ennél jobb artwork nem is készülhetett volna ehhez a csillámporban úszó, lebegős EP-hez.venis.jpg

3. 21 SAVAGE & METRO BOOMIN - SAVAGE MODE

Gondolkodtatok már valaha azon, hogy hangozhat egy sorozatgyilkos stúdióalbuma? Hallgassátok a Savage Mode-ot. Az atlantai 21 Savage úgy rappel, mint azt egy középkorú mániákus emberölő fiatal testben tenné, mély, érzelemmentes hanggal. Mindez megspékelve a világhírű trap producer, Metro Boomin alapjaival, tényleg egy szürke, befordult alkotás. Na, ehhez pedig vegyétek ezt a borítót: Több, mint tökéletes. A megfakult, kopottas kép a bordós, véres háttérrel és a késsel (ami amúgy 21 homlokára van tetoválva) brutálisan jó összhangot alkot.

savagemode.jpg

2. MAC MILLER - THE DIVINE FEMININE

A nő az alkotás múzsája, az élet alapeleme, a teremtés gyöngyszeme. Mac Miller, a 24 éves amerikai rapper valami ilyen magasztos gondolatot akar megfogalmazni ezzel a borítóval és címmel egyaránt, ami sikerül is: Titokzatos, sejtető, dekoratív, káprázatos, akárcsak egy nő. Visszafogott, bájos színek, kissé barokkot is megidéző látvány. A középpontban álló lány arca pedig rejtett marad, vagyis egyenlővé válik az égbolttal, ezt mutatja nekünk a 'tükör'. Gyönyörű, minden elismerésem a tervezőnek.

divinefeminine.jpg

1. LIL YACHTY - LIL BOAT

2016 nagy durranása, Lil Yachty, (akiről ITT is szó esik) egyből belopta magát a szívembe, pláne egy ilyen borítóval. Talán a legösszeillőbb és legegységesebb látvánnyal rendelkezik, a piros szett Yachty-n, a csónak és a keret, plusz a víz koszos színei tök káprázatosan mutatnak együtt, az ismeretlen földrajzi koordináta alul pedig szellemes, csak emeli a vizuális értéket. Meglepő, hogy a fiatal rapper ilyen szakértelemmel választ magának design-t, főleg egy olyan korban, amikor az előadók háromnegyede sajnos nem arról híres, hogy milyen ízléses mixtape borítókkal rendelkezik. (Lásd: Gucci Mane, Lil B, French Montana, Chief Keef) Ezért is nagy köszönet neki, én imádtam! lilboat_1.jpg

 

Reméljük, idén, 2017-ben is ilyen remekműveket csodálhatunk és hallgathatunk, csak légyszi, egy kicsit kevesebb halottat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://synecdoche.blog.hu/api/trackback/id/tr6112085963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása