Synecdoche

A tehetséggondozás felmentőserege

2017. január 09. 22:19 - Mate ♋

Ijjas Tamás nagyszerű kezdeményezése pár napja látott napvilágot szerzői oldalán. 
Saját bevallása szerint, bár ez egy tudatos válasz a KMTG (Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft) által meghirdetett Előretolt Helyőrség Íróakadémia nevű programra, nem egy ellenállási mozgalom.
Inkább arról van szó, hogy valaki őszintén szívügyének tekinti a tehetséggondozást.
(Jelentkezni itt tudtok)

„Támadt egy ötletem. Egy évig segítek szakmai tudással (és némi egyéb élettapasztalattal) egy elszánt pályakezdőt.” „…Ha valaki belelátja a kezdeményezésembe, hogy ez egyfajta személyes kiállás is a tehetséggondozás spontán államosítása ellen (lásd a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. történetét), akkor jelezném, ez nem véletlen egybeesés. Viszont én nem egy ellenállási mozgalmat szervezek, csak egy szakmai programot készítek elő a legjobb tudásomnak megfelelően!”
„Nagyon örülnék, ha más szakmabeliek is kedvet kapnának egy-egy ilyen saját kezdeményezésű, személyes programhoz.”

Nem is kellett sokat várni, Nemes Z. Márió és mellette még egy tucat költő érezte úgy, hogy szeretne részesévé válni az ötletnek. Független Mentorhálózat címén indult útjára a jeles irodalmárokból verbuválódó mentorcsapat, hogy egy-egy általuk kiválasztott pályakezdőt egy éven keresztül ingyen, tanácsokkal, ötletekkel lásson el, segítse további boldogulásukat az irodalom színterén.

A teljes facebook poszt:



„FÜGGETLEN MENTORHÁLÓZAT

Csatlakozva Ijjas Tamás kezdeményezéséhez, és tiltakozva a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. központosított és államilag helyzetbe hozott működése ellen, független tehetséggondozó mentorhálózatot hirdetünk.

A résztvevő mentorok vállalják, hogy egy évig ingyen követik egy fiatal tehetség irodalmi munkáját, és – közös megállapodás alapján – rendszeres szakmai konzultációval segítik további fejlődését. A leendő mentorált – híven Ijjas Tamás eredeti felhívásához – 17 és 30 közötti, kötettel nem rendelkező pályakezdő, akinek pályázati anyagát (10 oldalnyi verset vagy szépprózát) 2017. január 31-ig kell eljuttatnia az általa kiválasztott mentornak. A mentorok február 8-án közlik döntésüket a pályázókkal.

Reméljük, hogy ezzel a kezdeményezéssel hozzájárulhatunk a fiatal tehetségek kibontakozásához, és egyúttal rá tudunk mutatni a kortárs irodalom politikailag és gazdaságilag is kiszolgáltatott helyzetére. Szeretettel várjuk további vállalkozó kedvű mentorok jelentkezését!


A mentorok folyamatosan bővülő listáját pedig, akikhez már a kommentekben számos költő, kritikus, író csatlakozott, itt olvashatjátok:

Babiczky Tibor – babiczky@gmail.com 
Bartók Imre – ibartok@gmail.com 
Orsolya Bencsik - barsonytafota@gmail.com
Kornélia Deres – dereskornelia@gmail.com 
Zsuzsa Emese Csobánka - csobanka@gmail.com
Gerőcs Péter – peter.gerocs@gmail.com 
Kollár Árpád – kollararp@gmail.com 
Krusovszky Dénes – krusovszky@gmail.com 
Lanczkor Gábor – lanczkor@gmail.com 
Nagy Márta Júlia – nagymarti@gmail.com 
Márió Z. Nemes – marionetttt@gmail.com 
Németh Zoltán – nemetx@gmail.com 
Roland Orcsik – rorcsik@gmail.com 
Pion István – istvanpion@yahoo.com 
 Pollágh Péter – ppeter79@freemail.hu 
Simon Márton – simon.marton@hotmail.com 
Sirokaï Mátyás – damjanich40@gmail.com 
Zoltán Sopotnik – sopotnikzoltan@gmail.com 
Térey János - tereyjanos@vipmail.hu
Zoltán Tolvaj – trollzaj@gmail.com 
Peter Závada – zavadapeter@gmail.com

allen_naked.gif

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://synecdoche.blog.hu/api/trackback/id/tr8312114317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása