Synecdoche

Novemberi programajánló

2016. október 29. 20:06 - Matt5

Wolfmother,  Mother's cake - A38 november 9.

Az ausztrál három tagú Wolfmother a kb. 10 évvel ezelőtt megjelent első lemezével kiszakadt az ausztrál vingtage rock burokból, és világhírnévre tett szert. A banda heavy metal, stoner rock, hard rock, psychedelic rock stílusokból tákolta össze "sajátját". Az idézőjellel pusztán arra kívánom felhívni a figyelmet, hogy sokan vádolták őket azzal, hogy semmi újat nem tettek le az asztalra, ami lehet, hogy igaz, de ezt olyan energikusan és meggyőzően teszik mind a mai napig, hogy már csak emiatt is érdemes meghallgatni őket az A38-on. Jelenleg az új, Victorious című albummal turnéznak, és most először láthatjuk őket hazánkban.

Előző albumuk, a 2014-es New Crown meghallgatható a youtubeon:


A Mother’s Cake-ről már írtam korábban, a Bandcamp ajánlóban [Itt]  Írásomat talán annyival egészíteném ki, hogy volt szerencsém tavaly Orfűn elcsípni őket, és fantasztikusan energikus koncertet adtak.

 

A martfűi rém - november 10.

„Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját. A valós eseményeken alapuló izgalmas pszicho-thriller felkavaró képekben idézi fel a háttérben feszülő politikai és emberi ellentéteket és kíméletlenül lerántja a leplet Magyarország bűnügyi történetének egyik legemlékezetesebb nyomozásáról.”

Magyar thriller. Hát, érdekes ez a két szó így egymás után. Az utóbbi évek magyar filmsikerei (pl.: Liza a rókatündér, Saul fia) után már nem olyan könnyen mondjuk ki azt a mondatot, még a film megtekintése előtt hogy „na már megint egy gyenge magyar film”. Talán érdemes előbb megnézni a filmet… 

 

Legendás állatok és megfigyelésük november 17.

Őszintén szólva félve várom ezt az új filmet. J.K. Rowling a Harry Potter sorozatban írt néhány könyvet, amik nem kötődnek szorosan a főcselekményhez, de ugyanúgy az univerzum részét képezik. Most a Legendás állatok és megfigyelésük című könyvből készült mozifilm, ezzel pedig a Harry Potter franchise is beállt a mostanában nagyon divatos spin-off trend mögé. A film a 20. század eleji Amerikában játszódik, Eddie Redmayne főszereplésével.

+

Pustina október 30-

Az HBO ezúttal egy Cseh gyártású sorozattal jelentkezik. A Pusztaság az idei 51. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be. A sztoriról egyenlőre kb. ezt lehet tudni: Egy bányászfalut szociális és gazdasági nehézségek közepette rejtélyes és sokkoló események ráznak meg. A hangulatteaser alapján úgy gondolom, érdemes lesz odafigyelni rá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://synecdoche.blog.hu/api/trackback/id/tr7511914155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása