Synecdoche

Bandcamp ajánló: Scary Sounds to Listen to in the Dark by LarryInc64

2016. október 31. 12:57 - Matt5


A Bandcamp tele van fura dolgokkal. Azt hiszem most sikerült az egyik legfurábbat kiválasztanom. Beírtam a bandcamp keresőjébe, hogy "halloween". A halloweennel tagelt synthwave-retrowave albumok tömör sorfalain kellett átvergődnöm magam, mire ráakadtam erre:

scary.png

 

SCARY SOUNDS to Listen to in the Dark
Collected from Pop Culture
Mashed Up by Various Ghosts ang Ghouls
Organized by Czechquort, LarryInc64, and xwasp

 

 

 

Elektronikus zenében a mashup kettő vagy több, önmagában már létező számból összegyúrt új művet jelent. Itt a popkultúra néhány zeneszámait gyúrják egymásba, és ez az egész nyakon van öntve valami szellemjárta halloween feeling izével. 18 mashup maker 68 művét pakoltak rá az albumra.

A mashupok érdekesek, először a Vampire Thriller c. számra figyeltem fel, amiben felfedeztem Michael Jackson Thriller-ét valami egészen bizarr köntösben. Aztán jött a Pumpkin Eastwood - természetesen Clint Eastwood a Gorillaztól. A 68 szám miatt jó pár kevésbé jól sikerült mash uppal találkozhatunk, de bőven akadnak nagyon jók is. Jót nevettem a durván countrys People are Strange-en, tehát a People are Klay-en. 

Az egész album ingyen letölthető. Vicces, fura, disszonáns, nyomokban zseniális, hosszú távon frusztrációt okozhat. Szóval halloween party tracklistként talán kicsit erős, de valami piálós játék alapja simán lehet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://synecdoche.blog.hu/api/trackback/id/tr6211917539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása